15 апр. 2008 г., 08:06

Баба Меца 

  Поэзия » Для детей
3921 1 10

     Баба Меца


 

Тръгна Баба Меца

да краде медеца,

сбиран от пчелите

близо до елите.


 

Кошера тя стигна

и капака вдигна.

Взе да се облизва -

питка да си гризне.


 

Литнаха рояци -

все отбор юнаци.

В миг се разяриха

и я нажилѝха.


 

Мечката горката,

хукна из гората.

Хем медец не яла,

хем подута цяла...

© Русин Катански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??