31 янв. 2010 г., 19:01

Бабишки Зарезан 

  Поэзия » Юмористическая
676 0 5

Нали й в село върл бабриархат,

засукаха мустаки баби щури.

Наточиха си винци за зарят,

нахлузиха дибелити потури...

И цъфнаха на лозито, чи спазва

традицията бдимски бабушкер.

Ша трява яко нес да са зарязва...

От га им й на бабити тоз дерт.

Па като фанат посли танци луди,

покрай ония ми ти там лози,

ша са разфърлят дажи по бермуди...

Бе, можи д.то им да са смрази,

ма им ни дреми ич, че младос

са връща гачи като са на градус.

Брей, баби щури... Кво ли ша им дреми?

Нали са гусподори те в къщята!

Па посли, ама по вичерно времи,

като пудгонат, Божке, мъжурята...

Под фустити им бъркат и обарват

по срамотии... Няма, оф, рахат

за мъшка чест. Ама како да прават?

Нали й в село пуст бабриархат...

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Шедьовър на подбалкански диалект!
  • Бабриархат, ама - "ша са разфърлят дажи по бермуди..." )))
  • Борко не знам дали от диалекта или от смях представяйки си нарисуваната от теб картина, но ми възникна проблем с артикулацията!И дамаджанка винце не може да ме развесели така! Наздраве!!!
  • Бабриархат!!!!!!!

    С Веска!
  • А де го, пусто, мъжкиот инат?!
    Било, й ши бъди бабриархат!
    Ама по бърборковски!
Предложения
: ??:??