27 февр. 2024 г., 07:19

Балада на шута - 2 

  Поэзия » Другая
175 2 4

" За дявола изпей ми нещо! "

      владетелят ми заповяда.

О, той на този пир най- вещо

в компанията Ви с наслада

със сто гърла до небесата

" Наздраве" бълва - транс с отмах

изпълва сто глави. Благата

по ваша воля за тях.

      Нали, боляри!!! - " Ха- ха - хах... "

 

" За дявола попей ми още! "

      владетелят ми заповяда.

О, той отново е на гости,

безкрай харесва му в палата

и планове крои, пресмята.

От Бога няма срам, ни страх.

Не се насища, че парàта

увлича до безумен грях.

      Нали, боляри!!! " Ха- ха - хах.. "

 

" За дявола ти пей без мяра! "

      владетелят ми заповяда.

О, той е нагъл, няма вяра,

душата му се гърчи в ада.

Небе, земята и водата,

и въздухът като стомах

поглъща изродът - недрата

на лицемерие съзрях.

      Нали, боляри!!! " Ха- ха - хах... "

 

" За дявола не спирай, пей! "

      владетелят ми заповяда.

О, той е хищен, див злодей

и роби мъчи без пощада.

За мъст, за слава, за награда

войни ще води все до крах.

Кълне се в Библията свята,

по- чист изглежда от монах.

      Нали, боляри!!! " Ха- ха - хах... "

 

" За дявола дай още малко! "

      владетелят ми заповяда.

О, той понякога тъй жалко

в краката е на сатаната.

Целува му неща с устата

на вещица суетна, ах!

За власт разтваря си краката.

Не чувам аз болярски смях,

      а само Царя - " Ха- ха - хах... "

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??