14 авг. 2008 г., 11:18

Балканска сълза 

  Поэзия
546 0 12
 

Балканска сълза

 

Вятърът любовна песен

свири в елите.

Пасат, спокойни,

в дола  сърните.

Заек трепери -

зад  храста се скрил.

Къде ли, забързан,

днес той не е бил?

Над „Гарван" е есен!

Дъбики, в червено

обагрени цяло,

в нежен танц

извиват свойто тяло.

Сойка далече

някъде пее.

Кълвач почуква

в дънер прогнил.

Миличък, свиден,

Балкан ти мой мил!

 

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??