16 июн. 2009 г., 16:35

Батак е мит 

  Поэзия
650 0 5

“БАТАК Е МИТ”

 

(Някакъв европейски учен, с някакво изследване, твърди, че клането в Батак е мит.....?!)

 

Няма Батак... И няма вече история!

Други – в Европа - ще пишат дали са ни клали.

Ние сме там, а те тук дойдоха да спорят

с кладите кости, които не са и видяли...

 

Няма Батак... И няма вече история!

Новата дреха чужди шивачи ни шият.

Някой в Европа иска от нас да не спорим,

сякаш се готви с пръчка сега да ни бие!

 

Няма Батак! Просто други цитати не трябват!

С тази история явно Европа не страда...

Няма я Шипка – е, утре и нея ще грабнат

и ще ни кажат – било е битова свада!

 

Няма Батак... И ги няма онези свидетели,

пак от Европа, но в  друга Европа живели!

Пак чужденци, но дошли да опишат клането -

всичко, което с втрещени очи са видели!

 

Няма Батак! И нямаме вече история?!

Но историк президентът е - нека да каже -

може ли някой светите кости да рови,

върху които едва оцелява  България?

 

Няма Батак! И няма и Левски, и Ботев...

Вазов излъгали... може би някакви луди!

Утре и всичките наши царе ще изгубим,

няма ги просто – били сме живели в заблуди?!

 

Боже, пази ни, че вече Европа ни пази!!

От враговете ще се опазим самички!

Но с такава история, всеки, който ни гази,

трябва да знае, че на провал се обрича...

 

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??