Бавно и тихо се промъкваш
надълбоко до нежното в мен
като стих, чиито устни шепнат
треперещо с дрезгав топъл тон.
Бавно и тихо объркваш
надълбоко всичко в мен,
спомени като демони дебнат
мисълта изречена в безгласен стон.
Бавно и тихо те обичам,
дълбоко в мен, всеки миг,
като тайна те пазя и крия,
като грях, като тъга, като болка.
Бавно и тихо убиваш
надълбоко всичко в мен,
тъкмо те забравя - ти ме спираш
угаснал аз отново в пепелта горя.
Бавно и тихо те търся
във всеки глас, във всеки лик
и всичко затихва, когато те открия -
бавно и тихо трепна,
бавно и тихо - само аз.
© Диян Асенов Все права защищены