и знам о знам
не е за мен притихналата сивота
на гърлото ти
стигнала догоре от сърцето ти
и знам о знам
не е за мен потрепващата тишина
в предсърдието ти
капнала любовно и в ръцете ти
изплувам аз
и срещнам ден
а след деня
е тишина
с несбъднатост
край на край
повтаряне
живота ни
и зная как
не е за мен притихналата самота
на гърлото ти
стигнала догоре от сърцето ти
а ти си млад
бъди и смел
и пръстите си премести
от хълбоците
но бе много тясно във сърцето ти
защото
има
друга
там
бях всеки ден
умислена за нежността
на кожата ти
груба
бясно моя
восък по лицето ми
и зная как
не е за мен потрепващата тишина
в предсърдието ти
кацнала
дъждовно
съм в безвремието
а ти си млад
любим и смел,
но пръстите си извадù
от гърлото ми
бе ми много тясно във сърцето ти
© Уморена Все права защищены