Има някои хора, вглъбени
само в своята бедна душа.
Те не виждат световни проблеми.
Покрай тях преминава света.
Те заети са с своето его,
не усещат ни жажда, ни глад.
Не вълнуват ги грозните сцени,
със които е пълен света.
Те не виждат сираче как плаче
и протяга за милост ръка,
нито скръб във очите на старците,
нито болка на друг покрай тях.
© Анна Дюлгерова Все права защищены
Иначе напълно ми допада желанието ти да изразиш егоизма на огромното мнозинство от хора-отрепки, лишени от съчувствие и желание за борба със злото.