Някои хора са изключително бедни,
те имат само пари.
Боб Марли
Поседнали на скъпото кресло.
Затънали във лукс до шия.
Приляга им – от знатно потекло
била е бабата и дядо им Илия.
За жива твар не дават и петак.
Те нямали са дядо им Илия.
В градината превил се е голтак.
Къса бурен, дето розата души я.
В къщата – веселие и смях.
Шампанско до зори си пият.
Какво са, някакви съдби за тях.
Да се слави само дядо им Илия.
Коремите им – сити от хайвер.
Дяволът оре душите празни.
А там, навън, голтакът – кавалер.
Пълен с обич, гледката им дразни.
© Виолета Все права защищены