Oct 14, 2022, 12:44 PM

Бедни хора 

  Poetry
226 2 12

                     Някои хора са изключително бедни,

                     те имат само пари.

                                                       Боб Марли

 


Поседнали на скъпото кресло. 
Затънали във лукс до шия. 
Приляга им – от знатно потекло
била е бабата и дядо им Илия. 

 

За жива твар не дават и петак. 
Те нямали са дядо им Илия. 
В градината превил се е голтак. 
Къса бурен, дето розата души я. 

 

В къщата – веселие и смях. 
Шампанско до зори си пият. 
Какво са, някакви съдби за тях. 
Да се слави само дядо им Илия. 

 

Коремите им  – сити от хайвер.
Дяволът оре душите празни. 
А там, навън, голтакът – кавалер. 
Пълен с обич, гледката им дразни. 

© Виолета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??