4 июн. 2008 г., 15:58

Бедни и Богати 

  Поэзия » Гражданская
1305 1 5

Всеки един е различен,

виж, огледай се.

Нрави нетипични

съдържа той в себе си.

 

Всеки индивидуално

мисли, действа, отговаря,

един - патриархално,

друг - "отворен" става.

 

Ценности различни

сблъскват се, отричат се.

Ситуации комични.

Богаташи те наричат се.

 

Богатите различни са.

- По какво се различават?

Мислят си, че всичко са,

господство си внушават.

 

Парите определят

и личните им чувства.

По пътя всичко мелят,

щом стане дума за изкуства.

 

Богатите душевно бедни са,

не вярват и не знаят.

За себе си те вредни са,

не могат да мечтаят.

 

Бедните се мъчат,

копаят в нечий дол.

Богатите се тъпчат

в поредния, огромен "Moll".

 

Бижута скъпи си купуват

и скъпи облекла.

Различно се тълкува

от богатите света.

 

Бедните пренасят

камъни и вар.

Богатите гласят се

за столичния бар.

 

Бедните са хора,

копаещи земята.

Богатите в затвора -

изпушили тревата.

 

Богатство нека има,

но само в сърцата.

Парите се превръщат в змия,

примамваща децата.

 

Затова таз държава

е безчувствена от студ -

богати управляват

нечовешкия ни труд.

© Гергана Златева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??