7 апр. 2011 г., 19:36

Бедняци 

  Поэзия
415 0 0


БЕДНЯЦИ

Открих тавичка. Стара. От мед.
Смачкана. Дълбоко в земята.
Малко парче ламарина наглед,
а мисъл такава ми мина в главата:

''Има по нея тридесет нита.
Кръпка до кръпка поставил човекът.
Беден бил народът ни
и преди двадесет века.''

© Ник Желев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??