28 окт. 2021 г., 09:21

Бели сълзи за черни дни 

  Поэзия
257 0 1

Малко сушени сълзи за изпът, в пергамент от заблуда?
Знаеш ли колко лесно дъждът ги превръща във супа.

Ще ти потрябват. Тръгнал си, без цел  и без път,
а така най-сигурно се изгубваш.


Ще си гладен. А сълзите, като ги намокриш, тежат.
И ще можеш да нахраниш с тях другите.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??