23 мар. 2008 г., 22:12

Бели сънища 

  Поэзия » Другая
949 0 25

По тялото ми празно не остана
(сатирите със похот го деряха).
Поисках бели сънища в замяна
(ранените клепачи миг не спяха...).

Оставих си плътта - да я изсмукват
със полудяла страст на хор вампири.
В хипнозата си до ума ги пуснах
(провлачваха по мислите зли дири).

Напиха се със светостта ми. Страшно,
далечно, дълго, писъчно се давех!
Поисках си съня с тревога бясна
(във него само, бяла, оживявах!) 

Измамиха ме. С ялова порочност
(Очите ме предадоха последни).
Сънувах в бяло мъката. Нарочно!
И раните ми чезнеха. Безследни...

23.03.2008 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??