20 апр. 2006 г., 16:25

Белите коне 

  Поэзия
657 0 3

Белите коне от впряга
на слънчевия бог на бурите,
над мене искам да пробяга –
да спре лъжите, хората и думите.

Белите коне ще светят
в небето пухкаво и залезно,
но кой ли, кой ли ще се сети,
щом всичко днес е тъй забравено.

Белите коне безспир ще тичат
с звездата-слънце на челото
и само призраци ще видят
как пада бога от седлото...

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??