Apr 20, 2006, 4:25 PM

Белите коне 

  Poetry
660 0 3

Белите коне от впряга
на слънчевия бог на бурите,
над мене искам да пробяга –
да спре лъжите, хората и думите.

Белите коне ще светят
в небето пухкаво и залезно,
но кой ли, кой ли ще се сети,
щом всичко днес е тъй забравено.

Белите коне безспир ще тичат
с звездата-слънце на челото
и само призраци ще видят
как пада бога от седлото...

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??