29 апр. 2009 г., 21:16

Белязани 

  Поэзия
996 0 18

                                                                 "Белег по рождение
                                                                   е тази нощ,
                                                                   останала сама
                                                                   в очите ти."

                                                                  

                                                                   П. Парнарев

 

 

 

 

 

Белезите -

с тях се раждаме

и стъпваме във всичките им стъпки.

След всяка болка

открие ли ни светлината,

се прераждаме

и дозашиваме във тишината

старите си кръпки.

 

Белезите -

скрите са в очите,

чакат мълком нощите си да заплачат.

Солено е след тях

и всяко утро

начало е на сивото във дните,

а те са сянката

и все отляво крачат.

 

Белезите -

носим ги в годините,

извиват в самотата всичките ни пръсти

като клеймо

или прозряна мъдрост.

Те са синините

във всичките ни есени

и всичките ни думи късни.

 

 

 

© Ани Монева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??