31 мая 2017 г., 13:39

Беше Май ... 

  Поэзия
266 0 0

 

Беше Май,
постлан с цветя,
и синева безкрай
в песенна душа...

 

Беше тъй лирично,
пропито със нега
и чувства неприлични
в мъжка самота...

 

Взех я, разсъблечена, 
въздушна,
трептяща в ръцете ми,
пеперудена...

 

Ще я отпивам жаден
и нектарно луднал
ще гася пожара
в недра ми лумнал...

 

Ох, спомен незабравен,
защо ме върна
в мига ми гладен
пролет да прегърна...?

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??