26 янв. 2009 г., 08:40

Без да се сбогуваш... 

  Поэзия » Любовная
1122 0 10
 

Ако се събудя в самота,

в часове на бяла зима.

Тръгнал си -

без да се сбогуваш.

Ще те намеря ли?

По топлината на дъха ти,

по следите в снега.

Ще те намеря ли?

По сънените улици

и  спящи светофари.

Ще те намеря ли?

В приумица за вечност,

преди на кладата да се стопя.

Без да се сбогувам.

Ще те намеря ли?

В измислица и спор.

Без да се сбогувам.

С вкуса на устните ти.

Ще те намеря ли?

Преди зимата

да нахлуе с виелица от самота.

Нищо, че неусетно

те измислих с име.

Обичам те.

Без да се сбогувам.

 

 

 

© Яна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??