От дни, аз нямам вкъщи капка газ!
А нощем, няма с кой да се завия!
Треперя денонощно в страшен мраз!
Братушките, ни праснаха балтия!
Ще трябва да премина на дърва.
Или да си намеря топло гадже.
Ще тръгна с брадва в гъстата гора,
реши ли там, жена да ми откаже!
Освен това… ще трябва да пестя.
И често органично да се храня.
Ще пробвам да премина на трева.
С мометата, ще спра да правя баня.
Не знам… дали така ще издържа.
Без газ е невъзможно да живея!
Ще трябва - евро в рубли да сменя.
И може би, тогава… ще се сгрея.
Юри
Йовев
Април
2022 г.
© Yuri Yovev Все права защищены