11 нояб. 2011 г., 22:00

(Без)Кръвно за приказките 

  Поэзия » Другая
1005 0 15

 

 

Трябваше да мина през това.

Как след туй да стана на вселена

и да раждам приказни деца?!

Но защо използваха вретено?

 

Можеше по-лекичко, с финес.

Песен-две, тих шепот – и готово!

Но пък капка кръв – това е чест

за кантара. Срещу тон олово.

 

Трябваше и принцът да е бял,

да се бори храбро със заспали.

Трябваше му дреха. Не чувал

да му голи рошавата хала,

 

раснала зад гръдната му кост

и надрасла детската усмивка.

Трябваше... Не беше чипонос.

Беше като скука – тежък, сивкав...

 

Затова не ме събуди той.

Не приех без кръв да ме целунат.

Падна ми се делничен герой.

И вселенски скъсах тази струна.

 

 

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??