Хич не обичам да обичам без любов
(ама когато ям се храни с тлъсто
само тялото).
А бог ми дава повече храна,
отколкото успявам да изям,
остатъка ще дам на гладните -
и дявола ще хапне между тях
(дано пък ялов да остане).
Надъхан съм, за да напиша стих,
но после как да го издишам,
та хем да бъде земен,
хем да е възвишен.
А патиците лебеди почти са,
патуркат много, но пък се обичат.
Замлъкна моята душа моряшка,
в морето я изпуснах, да се лашка,
(но пък прихванах стих от една полякиня)
кога край Странджа бях на дюните,
тогава се събраха и маймуните,
да протестират заедно натясно.
(Макар и много да не им е ясно).
А можеха чорба да сърбат във Силистра
или край Варна да събират
мидени мъниста...
Така за теб, любимке,
пак оставям празна бланката
или... ела със два домата
(на седянката).
Чао
© Хари Сватбаров Все права защищены