2 июн. 2006 г., 13:30

Без рима 

  Поэзия
954 0 11

Какво безвремие!
Какво безпътие и безпосочност!

Да се събуждаш и безуспешно
да се опитваш да направиш смислен
и без това безмисления ден.
Да се стараеш безумно
да не бъдеш безполезен,
да се раздаваш безрезервно,
а после не безпристрастно да те ритват.

Какво безверие!

Да те предават уж верните,
безкористните ти приятели,
да те поставят в безтегловност
и безусловно да приемаш безмислените им лъжи.
А после да заспиваш безпаметно
и да сънуваш безцветно,
за да се събуждаш без желание
да вярваш, да работиш, да обичаш
и да живееш така безсмислено...

© Румяна Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??