4 июн. 2007 г., 11:33

Без Сърце 

  Поэзия
847 0 1

*****************

Накара ме да затворя поредната врата.
Поиска да си тръгнеш. Не те спрях.
Коя съм аз, че да те накарам
при мен насила да се върнеш?
В очите ми видя огромна болка.
Не трогна те. И не прозря
как сърцето ми в тоз миг пречупи
и с думите си го раздра.
Не бил си ти за мен.
Хорски предразсъдъци. И срам.
Умряха думите, които ми говореше,
къде изчезна жаркият им плам?
Нима си вярваш, че приятелството
между нас може да просъществува?
Да ме наричаш "най-добра приятелка", "сестричка"?
И всеки път сърцето ми в кръв да се облива
тези думи щом се видим да изричаш?...
Загубих те, мое свидно слънце.
Искаше да си свободен.  Ето на -
Разпери криле за следващия полет.
А аз ще те обичам. Без сърце.

*****************
На Н.

© Девисил Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Накара ме да затворя поредната врата.
    Поиска да си тръгнеш. Не те спрях.
    Коя съм аз, че да те накарам
    при мен насила да се върнеш?

    А аз ще те обичам. Без сърце.
Предложения
: ??:??