25 янв. 2015 г., 22:39  

Без теб...нищо не е наред 

  Поэзия » Другая
385 0 1

Със зимните сутрини се излежавам до късно.
Едва ставам, измивам чиниите и правя кафе.
В душта ми, там е толкова... разхвърляно.
Дали досега не е живяла в привиден ред?

Обирам праха, изхвърлям боклуците.
Кратка почивка за глътка горчиво кафе.
Слагам закуската, запарвам чай, а от парата
студът по прозорците ми рисува цветя.

Най-накрая, всичко е подредено.
Всичко е опънато като по конец.
Сядам да закуся (винаги отдясно).
И осъзнавам, че всъщност е само подредено

                                и нищо, нищо не е в ред.

© Станислав Русев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Когато си сам и в дворец ти е тясно.
    "...и нищо, нищо не е в ред."
    Творбата ти ми харесва -истинска е и през цялата се чувства
    хлад, който цари в душата ти.
    Поздрав и ведър ден!
Предложения
: ??:??