БЕЗ ВИНА
Поляха ме обилно със вода,
когато исках да горя.
И после пак със същата вода
измиха си ръцете,
потупквайки ме дружелюбно по гърба
с усмивка на невинни...
а бях останал само пепел.
Дори въглен нямаше димящ
от моя опит за летене.
© Емил Стоянов Все права защищены