............................
На гроба ми цветя ще донесеш.
Ще поседиш. Цигара ще запалиш.
И болката си с теб ще отнесеш!
Не можеш в гроба ти да я оставиш!
Не искам да тъжиш за мене ти!
Не искам да живееш със тъгата!
Живота си без мене продължи!
Не се предавай лесно пред съдбата!
Недей да плачеш! Твоите сълзи
и мен ще ме болят в небитието!
Една свещичка само запали,
и прочети молитва към небето!
Достатъчно това ще е за мен
защото искам ти да си щастлива
и да посрещаш всеки идващ ден
с усмивка весела и закачлива!
Опитай се да ме забравиш ти!
Ще можеш ли? Едва ли някой знае?
Но трябва своя път да продължиш!
Животът е красив, но кратко трае!
За това за мен недей тъжи!
Това, което двамата решихме
сега напред сама го продължи!
Дали във любовта ни не сгрешихме?
Когато дойдеш просто приседни
и помълчи! Послушай тишината!
Една свещичка само запалѝ
за оня, който вече е в земята!
03.08.2023 г.
© Георги Иванов Все права защищены