1 июн. 2016 г., 07:55  

Без заглавие 

  Поэзия » Другая
316 0 4

баба ми казваше
че с един замах
ще завладея света
че с една целувка
мога да омагьосам сърце
(и да не оцветявам извън контурите)
че с топла длан
мога да скрия магии

да не подгъвам

кориците на книгите

(може и да слагам

по изсъхнал слънчоглед)
баба ми казваше
че една жена
е красива
когато е истинска
когато се усмихва
и разкрива

белите си зъби
когато върши всичко с финес
и е галантна
омагьосваща
(такива жени трябва да съществуват)
да ухаят на обич
(и лавандула)
когато показват
нежните си
лебедови рамене
и обуват гуменки
вместо токчета
истинската жена
е съкровище
трудно откриваемо
и неповторимо

© Любослава Пиринкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??