Приятелство казват, че струвало скъпо,
но аз ще ви кажа, че не е така.
Приятелство нито продава се, нито купува,
то е безценно и няма цена.
Безплатни са даже всички усмивки,
приятелско рамо през трудните дни,
думи добри и нежни целувки,
те също даряват се и не струват пари.
Да откриеш приятел е несметно богатство,
от тонове злато е по-ценно дори,
за него се плаща само с душата,
с част от сърцето и мисли добри.
Приятели верни нека всеки намери,
с тях да споделя неволи, мечти,
с тях да открива нови Вселени,
за тях да живее, за тях да твори.
Приятелска усмивка дарявам на всички,
нека ви грее през студените дни,
топло ви казвам "благодаря" и "обичам ви"
и дано ви зарадвам с този мой стих.
© Пламена Владимирова Все права защищены