7.02.2017 г., 7:49 ч.

Безценно богатство 

  Поезия » Друга
770 2 2

 

Приятелство казват, че струвало скъпо, 
но аз ще ви кажа, че не е така. 
Приятелство нито продава се, нито купува, 
то е безценно и няма цена. 

 

Безплатни са даже всички усмивки, 
приятелско рамо през трудните дни, 
думи добри и нежни целувки, 
те също даряват се и не струват пари. 

 

Да откриеш приятел е несметно богатство, 
от тонове злато е по-ценно дори, 
за него се плаща само с душата, 
с част от сърцето и мисли добри. 

 

Приятели верни нека всеки  намери, 
с тях да споделя неволи, мечти, 
с тях да открива нови Вселени, 
за тях да живее, за тях да твори. 

 

Приятелска усмивка дарявам на всички, 
нека ви грее през студените дни, 
топло ви казвам "благодаря" и "обичам ви" 
и дано ви зарадвам с този мой стих.

© Пламена Владимирова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Кюлче Приятелство »

38 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за хубавите думи, Веси!
  • Няма как да не ги зарадваш, Плами. Напълно съм съгласна с теб, че приятелството е безценно богатство. Поздрави и успех!
Предложения
: ??:??