24 февр. 2024 г., 12:12

Бездомникът ще съм от твоя град... 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
142 5 6

Бездомникът ще съм от твоя град,

за теб несъществуващ странник тук.

И не за милостиня прося... Друг

в съдбата ми е парещият глад.

 

Не казвам, че живея в грозен ад,

на дъното на жалкия боклук.

Не съм премазан от болезнен чук

и няма в мене безразличен хлад.

 

Ах, само чакам всеки ден да видя

как ти ще минеш чудно покрай мен.

Поне за час сърцето ще наситя

от образа ти хубав, възхитен.

 

Невидимият аз в нощта гладувам,

усмивката ти искрена бленувам.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??