29 июн. 2011 г., 11:16

Бездушен бряг 

  Поэзия » Другая
1284 0 37

В хоризонта – като сън дълбок! –
впити сетивата. Чакам вест, но
морето е самотно като бог
и също като бог е безсловесно.

Живот, и стих, и всичко има срок.
И аз, утихнал, чакам своя знак, но
морето е безсмъртно като бог
и също като бог е непонятно.

Не знае нито радост, нито скръб.
И капка милост няма в него. Няма.
Морето е бездушно като смърт.
И затова душите ни пленява.


© Райчо Русев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??