29.06.2011 г., 11:16 ч.

Бездушен бряг 

  Поезия » Друга
1272 0 37

В хоризонта – като сън дълбок! –
впити сетивата. Чакам вест, но
морето е самотно като бог
и също като бог е безсловесно.

Живот, и стих, и всичко има срок.
И аз, утихнал, чакам своя знак, но
морето е безсмъртно като бог
и също като бог е непонятно.

Не знае нито радост, нито скръб.
И капка милост няма в него. Няма.
Морето е бездушно като смърт.
И затова душите ни пленява.


© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??