29 нояб. 2009 г., 21:42

Безгрижно детство 

  Поэзия
2698 0 1

Искам да остана дете

и да заспивам в прегръдките

на майчините ръце.

Искам да остана дете,

с мил светъл поглед, поглеждащ

към чистото небе.

 

Искам да остана дете

и да не знам какво е лъжа, безсъвестност и лицемерие.

Искам да остана дете -

без грижи, винаги с усмихнато лице.

 

Искам да остана дете

и да не осъзнавам жестокостта на света.

Искам да остана дете ,

винаги с добри мисли и чисто сърце.

 

Искам да остана дете,

а около мен да са приятелите.

Искам да се върна в миналото,

но вече е невъзможно.

Това дете не е както преди -

сега той е голям, осъзнал всички злини.

 

Ах, колко искам да остана дете,

да не поглеждам към света.

Искам да затворя очи,

обгърнат с майчините милувки

и да потъна в онази долина

в която има невинност и добрина.

© Милан Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??