15 мар. 2016 г., 21:59  

Безкрайност 

  Поэзия » Любовная
503 0 5

Езика груб, движенията изкусни,

нежна, топла, а на допир - студ.

Едновременно се стяга и отпуска,

предизвиква еуфория и смут.

 

Държи ме близо и далече,

иска ме, а после ме отблъсква.

Неволно и нарочно ме отвлече.

Не говори - ала и не млъква.

 

Аз съм и различен и съм същия.

Влюбен съм и мразя я до болка.

Вечно викам и отпъждам я.

После липсва ми, не знае колко...

 

Ин и Ян с нея сме, преплетени,

в едната крайност и в другата.

Недописани и недочетени,

за което наша е заслугата.

 

Казва, че ще е добре за двама ни,

да се забравим и отдалечим,

да се избавим от кавги, скандали.

Да спрем да си говорим и мълчим.

 

С други само с думи да говорим,

да съществуваме, (без) да полудеем,

в брак с други да затворим огъня.

В клетка от безчувственост да тлее.

 

Вярно е, че все ще търсим със поглед.

Ако пак се видим, се страхувам,

след запетая, точка и на нов ред,

че нова главна буква ще рисувам...

(...като в средновековните романи.)

 

Историята пак ще се повтори.

С които да се лъжем - ще сме двама

за тебе никога не ще съм втори,

а ти си мойта първа дама.

 

А огъня в клетката заключен,

пожар ще стане, ще пламти,

решетки ще топи, а после...

.... до пепел ще ни изгори.

 

Мисля, ще стоят така нещата.

А тези, с които се залъгваме,

безсмислени - залог срещу съдбата.

Безгласно ще решим... и тръгваме.

 

Ако сега останеш пощадяваме,

тези бъдещи косвени жертви.

Само по между си ще поставяме,

безумно пре-високите си летви.

 

Или върви си! Тръгвай!

С тебе все ще сме в крайности...

Изглежда, че това е начинът,

в любовта да стигнеш до безкрайност.


 

 

© Серафим Аянски Все права защищены

Знам, че ритъмът ми бяга.. няма да ми се сърдите :) Така мога, така се изразявам. Поздрави на всички :)

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Марина, готвя нещо ново, в етап редактиране съм. Няма да бъде толкова дълго, надявам се да не е толкова банално. Ако имате в предвид дължината. Ако коментара е отнесен към темата, по-добре ще е да не се занимавате да четете и новото. Просто е такава музата в момента. На всички останали благодаря, за градивната критика и впечатления. Поздрави
  • Дори става банално...!!!
  • Хареса ми емоцията! Поздрави!!!
  • И на мен като на Таня! Пиши за което е в теб, а изразяването е въпрос на оглеждане, харесване, избиране и постигане - все в тоя ред. Поздрав!
  • "Не говори - ала и не млъква" Ей, това ми хареса!
Предложения
: ??:??