БЕЗОТВЕТНА ЛЮБОВ
Пред мен – неземна красота –
пречиста ангелска мечта.
В сърцето – непознато чувство –
любов ли, висше ли изкуство?!...
Обикнах те внезапно, лудо,
безкрай, до болка, по неволя…
Да бъдеш моя – ще е чудо –
и само за това се моля!
Щом чуя нежния ти глас
и срещна погледа ти светъл,
изпадам в шеметен екстаз
и стих зашепва в мен поетът.
До мене ако бъдеш ти
в деня дъждовен и студен,
ще сетя смисъла и в мен
любовна песен ще ехти.
Без теб животът става ад
и тъне всичко в мрак и хлад!
Сърцето моли за любов
и скитам сам в света суров.
С която, знай, и да живея
и с чест в любов да ѝ се вричам,
за тебе вечно ще копнея
и вечно тебе ще обичам!...
***
За мен си ти сиренен зов
и свят без граници – Вселена,
за мен си първата любов… –
единствена, несподелена!
© Раммадан Л.К. Все права защищены