20 sept 2021, 20:39

Безответна любов 

  Poesía » De amor
296 1 2

БЕЗОТВЕТНА ЛЮБОВ

 

Пред мен – неземна красота –

пречиста ангелска мечта.

В сърцето – непознато чувство –

любов ли, висше ли изкуство?!...

 

Обикнах те внезапно, лудо,

безкрай, до болка, по неволя…

Да бъдеш моя – ще е чудо –

и само за това се моля!

 

Щом чуя нежния ти глас

и срещна погледа ти светъл,

изпадам в шеметен екстаз

и стих зашепва в мен поетът.

 

До мене ако бъдеш ти

в деня дъждовен и студен,

ще сетя смисъла и в мен

любовна песен ще ехти.

 

Без теб животът става ад

и тъне всичко в мрак и хлад!

Сърцето моли за любов

и скитам сам в света суров.

 

С която, знай, и да живея

и с чест в любов да ѝ се вричам,

за тебе вечно ще копнея

и вечно тебе ще обичам!...

 

***

 

За мен си ти сиренен зов

и свят без граници – Вселена,

за мен си първата любов… –

единствена, несподелена!

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??