25 июн. 2008 г., 13:56

Безпосочност 

  Поэзия
611 0 5
"- Хората - каза малкият принц - се пъхат в бързите влакове, но вече не знаят какво търсят. Затова се движат, но се въртят в кръг...
И добави-" Няма смисъл..."


Безпътни са посоките със тебе.

Безименни са пътищата наши.

Минутите са пълни със безвремие,

а стъпките ти водят в самотата.

Дълго... дълго вече с теб пътувам

и все мечтая аз за нови хоризонти,

за нови пътища, надбягващи се с вятъра,

за неизпети песни и нечути ноти,

за полети във пеперуденото лято.

Но влакът все се слива със обратните посоки,

върви назад към стари нощни спирки.

Препуска в миналото с празна скорост

и не признава свойта безпосочност.

.............................................................

Безпътни са посоките във тебе.

Безпосочни... пътищата.

Обратен път чертаят пак табелите,

нанякъде, но не и в моята посока.

Слизам и ще повървя сама.

Многопосочна съм и в кръг не се

                      Въртя.

© Истинска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??