4 мар. 2012 г., 13:31

Безпътна... 

  Поэзия » Любовная
521 0 2

По толкова пътища безпътна вървях,

не вярвах в доброто и в ада горях,

отричах се смело от този живот,

и мразех душата ти, не усещах любов.

Проклинах света, изгубих надежда,

там, във сърцето ти, остана сърце,

безумно влюбено, туптящо, горещо,

но ти го потъпка, самотно се гърчи в твоите нозе.

Очите са празни, към нищото гледат,

ръце опустели и устни без смях,

сред мъртвите жива, сред живите мъртва,

коя съм, зная ли? Едва ли... мълчах.

По толкова пътища безпътна вървя,

какво ми остана, освен самотата,

нямам сълзи, нямам живот,

само мъка покрила душата...




© Ирина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??