20 февр. 2011 г., 11:43

Безразличен 

  Поэзия » Другая
712 0 1

Що за определение е това -

безразличен?

Казват, маска си надянал някаква сега -

безразличен.

Няма чувства, липсва топлина –

безразличен.

Властва студ над твоята душа –

безразличен.

 

А не е било така,

имало е смях и радост,

споделена с близки същества.

Истинска наслада от живота,

пълен с мечти, човещина.

 

Как се става – безразличен?

Може би е болест,

някаква зараза.

Странна уродлива метастаза,

плъзнала навред в кръвта.

 

И навлиза тя дълбоко, бавно, неусетно,

без да подозираш.

Ден след ден, година след година,

завладява целия ти мир,

стяга го в студена самота.

 

Безразличен – има ли надежда?

Лъч, лечебен за сърцето,

да ни върне онова

що загубено е - любовта.

 

Маската ехидна да размие,

с топлина отново да покрие

тази непрогледна страховита празнина.

Да премахне с ласкава ръка

дамгата, що трови твоята съдба –

безразличен.

 

© Пламен Андреев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??