Безводие, безтоцие, безгазие...
Направо сме държава във инвазия.
Какво безочие, какво безвластие...
Направо сме сладкарница без пасти.
Безскрупулни, безочливи, бездушни,
търпиме ги и много сме послушни.
Голямо ли е нашето безмерие
за още безнадеждност и доверие?
Бездействието води до безпаметност.
Газете хора в безтегловни гадости,
търпете безобидно опростачване
бъдете европейски много смачкани...
Безславно ще завърша с тия думи:
Не са открити без барут куршуми!
Без ропот и без чистка как да мине?
Безверието вече е години...
Без двеста и четирийсет ач кьопека,
не ще да се затрие днес човека.
Но те са алчни, гладни, многоръби,
а всички ние още сме беззъби...
© Валентин Йорданов Все права защищены