14 июл. 2021 г., 23:30

Безсмислено е 

  Поэзия
293 1 4

Безсмислено е да говоря за любов,

ако за себе си, предълго жаля.

Напразно е да сричам благослов,

а „аза“ в мен да тлее неизгарящ.

 

Безсмислено  е да шептя „обичам“,

а в малките  минути да мълвя

послания, които ме завличат

далеч от мястото на свобода.

 

Безсмислено е да разкривам само

добрата си и милата страна.

Да се лея като песен от пиано,

а грозно във сърцето да дрънчи страха.

 

Безсмислено е да разкривам красота

отвън, ако в сърцето ми не е красиво.

Да ти говоря за победа над греха,

а в мен да пари още неговото жило.

 

Безсмислено е да те убеждавам,

че има друг, тъй чист, тъй нов живот

щом в дланите на Бог не се предавам,

за да ме изпълни с Истина, и със Любов.

 

Безсмислено е да говоря за любов,

ако за себе си, предълго жаля.

Напразно е да сричам благослов,

а „аза“ в мен да тлее неизгарящ.

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за прочита, Роси!
  • Напразно е да сричам благослов,
    а „аза“ в мен да тлее неизгарящ.
    Хареса ми!
  • Чудесно е, че Господ Исус Христос разкри чрез смъртта и възкресението си широчината, височината и дълбочината на любовта!
    Благодаря, Ranrozar!
  • Любовта е корона на чувствата.
    Всичко останало е увертюра към основното съдържание на живота!
    Поздравления за творбата, Мария!
Предложения
: ??:??