11 июн. 2011 г., 10:26

Безсъници 2 

  Поэзия » Другая
372 0 4

Мъхнати паяци полазват ни - безсъници -

веднага щом Нощта крилете си размаха.

Повеждат ни на шарен маскарад

и всеки смешния костюм си е облякъл...

В покоите  на гузната ни съвест

посрещат ни неизпълними обещания.

И екотът на глупавите думи,

които сме изрекли неразумно

свисти в ушите ни със сатанински кикот.

Ах, как ужасно много съжаляваме

за хиляди пропуснати желания,

за вариантите на всичките възможности,

 които безразсъдно сме убили.

Любовите ни - сбъднати, несбъднати -

са също там, на карнавала тъжен.

Предателствата малки  към приятели 

невинно сгушват се в сянката на Разума

и като бити палета скимтят за прошка.

Безсъниците - тези методични Инквизитори -

не ни спестяват нито грам от Болката.

Тя трябва да е нашето Пречистване

и наше Разкаяние очаквано...

Безсъници, ненавистно - любими,

безсмислено осмислящи греха ни,

елате пак с  надежда за Спасение...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??