5 окт. 2012 г., 10:49

Безсънна нощ 

  Поэзия » Другая
429 0 3

         

 

             БЕЗСЪННА НОЩ

 

 

Гледам през прозореца нощта,

докосвам с поглед тишината

и този път не мога да заспя,

не спят и вятърът, и тъмнината.

 

Танцуват  нощния си блус

на дансинга под лунна светлина,

почти безшумно с тих привкус

на нежност, преди да съмне утринта.

 

И самотата пак да ме прегърне

в обятия сурови мълчешком,

прогонила смеха ми, да превърне

душата ми във празен дом.

 

А прагът му, потънал в прах,

от липсата на твоите нозе,

стоя единствено на него аз

с очакващо любов сърце.

 

Гледам как отива си нощта

и утрото я къпе в светлина,

със него чакам любовта,

нали по-мъдро е от вечерта.

 

© Гинка Любенова Косева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??