28 янв. 2012 г., 12:51

Безсънно 

  Поэзия » Другая
818 0 8

Една тъжна жена заваля

като дъжд от сърцето ми.

А животът ú тихо и сръчно асфалтът изми.

Светна чист този град сред несбъднати кестени.

В неродени треви - слънцето се покри.

Рой светулки кръжаха цяла нощ булевардно.

Тя допиваше каничка с тъмно кафе.

По-ранена от птица догаряше бавно,

стиснала през умората чифт рамене.

 

Беше времето раждала,

преди още да знаем,

преди още да помним

кои сме били...

 

Една тъжна жена

изваля от сърцето ми.

После  нежното слънце

 с дъга я зави.

 

 2006г

© Росица Младенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??