30 мая 2009 г., 18:20

Безумие 

  Поэзия
556 0 3

Погледнах и видях през светлината,

очите ти се отразиха в моите.

Докосна ме и лъч прониза ми душата,

заспала до безумие в покоите.

 

Сърцето ми превърна се във музика

и затрептя в мелодия от ноти.

А лед и огън в чуден танц танцуваха

и сляха се в едно във лунни нощи.

 

В миг звук от плачеща камбана,

докосна с писък тишината.

Ти вслуша се във нейната покана,

остáви ме, боли, боли душата…

 

Не искам  любовта, която

обсебва, и изгаря, и обрича,

нима не виждаш в мен  жената,

която те желае, страда и обича.

 

Вземи ме - истинската, цялата,

не се задоволявай само с  тялото.

Избирай нея или мене – бялата,

какво решаваш – твое си е правото.

 

И погледни ме  с онзи поглед,

пълзящ по тялото ми с похот,

превръщайки от малка бучка лед,

мечтите ми  във капчица живот.

 

 

Не искам да загубя любовта ти,

люби ме за последно, до възбуда.

Когато утре няма да е наше,

аз пак ще те обичам до полуда.

 

 

Дихание, наречено любов,

в звезда се прероди при пълнолуние,

ридаеща ще чуеш моя зов,

от дъх превърнал се в безумие!

© Живка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • На места се сменя ритъма, но като цяло е чудесен!
    И аз като... "колежките"!
  • И аз мисля същото,ако избегнеш някои клишета, ритъмът ти е чудесен, успяваш да поставиш на противоположни полюси събитията... Пиши! Поздравявам те.
  • Има добри моменти в текста.
Предложения
: ??:??