3 авг. 2008 г., 18:39

Безветрена самота 

  Поэзия
489 0 9
Вятър ревниво нахлу през вратата,
резето й спусна - при мен се затвори.
Листата, дет писах, развя по стената
и притисна ме - с мен да говори.
Станах роднина на нощния вятър -
всяка вечер под мойто красиво перде
той идваше мойте листа да подмята
и да търси съвети - от мен.
Веднъж го изпратих с дъжда да се срещне, 
друг път - до дълбоко море -
но той не пропускаше да ме пресрещне
с "Благодаря" и му казвах "Добре!"
... Но изпаднах и аз самият в беда.
Заприлича света на театър.
И ми трябваше помощ. Но, уви, през нощта
при мен не дойде ревнивецът вятър...

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??