26 нояб. 2022 г., 08:37

Безвремие 

  Поэзия
237 0 0

Живея в безвремие… Тебе те няма.

Едва ли очаквах тъждествен живот:

върви битието, подобно на драма,

прилично на сухо дърво.

 

И ангели плачат, а дяволи пеят,

откъсват се бяло и черно перце.

В самотната стая с тъгата живея,

с покрусено пусто сърце.

 

Не търся съчувствие… Само споделям.

Върви битието, предлагащо студ.

Изтече и тази безкрайна неделя…

Беда май е, че съм със друг.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??