29 янв. 2012 г., 19:40

Бих искал... 

  Поэзия » Любовная
885 0 21

 

         Бих искал...

 

 

Бих искал да съм различен...

от изгрев по младежки припрян,

да ме радва, от поглед огрян,

денят ми несресан и прозаичен.

 

Да изтривам с устни печал,

да завихрям в очите ти бури,

от страст в тези мигове щури

да се губим без капчица жал.

 

Да съм... но вече не мога,

своите мигове похарчих докрай,

ненаситно и лудо в блажения рай,

остана ми ресто - неясна тревога,

 

и пътят, чезнещ в мъгливо поле...

само миражи нашепват издайно,

че нещо красиво и трайно

към нов кръговрат пак ни зове.

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??