Бих могла...
да чакам цяла Вечност,
но и да си ида още днес.
Мога да съм близка отдалече,
но и дълго да не пратя вест.
Бих могла...
да бъда всяка тръпка
в твоя свят измислено суров -
да ме следваш сляпо с всяка стъпка
и да ме наричаш благослов.
Бих могла...
да бъда с тебе лоша
и да те зова от грях към грях;
Да раздирам с нокти твойта кожа
и след мене да останеш прах.
Бих могла...
и ангел същ да бъда -
вкъщи да очаквам само теб...
Но тогава чака те присъда,
нараниш ли моето сърце.
В този свят на сцени, грим и роли
бих могла да бъда всичко аз -
да съм твойте мъки и неволи,
да съм радост, сладост, обич, страст...
Но от всичко, знай, че най-жадувам
ден и нощ, като приятел стар,
с устни мойте рани да лекуваш,
с други думи - да си ми другар!
И бих могла... да ти отвърна с жар.
© Любимата Все права защищены